Klantreis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de marketing wordt vaak gesproken over een klantreis, ook wel de customer journey. De klantreis is, vrij samengevat, de spreekwoordelijke reis die een consument aflegt vóórdat deze daadwerkelijk iets koopt.

 

Bij mij riep het woord ‘klantreis’ iets heel anders op. Namelijk de reis die iemand aflegt na de koop. Wat is het vertrekpunt? En belangrijker nog: wat is de bestemming als het coachingstraject via CamperCoaching is afgerond?

 

Neem even de tijd om naar de afbeelding te kijken. Wat zie jij? Wat valt je op? Welk gevoel geeft het je? Waarin herken jij je?

 

Het vertrekpunt

De reden om een coach in te schakelen is vaak omdat er een wens is om de huidige situatie positief te veranderen.

 

-       Iemand wil zich verbeteren of droomt van een bepaald doel

-       Iemand zou wat meer zelfverzekerd willen zijn of uit zijn of haar schulp willen kruipen

-       Iemand heeft het gevoel het hoofd niet meer boven water te kunnen houden en heeft de wens zich weer ontspannen en energiek te voelen

 

Kortom: het is tijd om het een en ander op te frissen. De eerste stap en meteen je grootste inzicht. Je hebt besloten dat je het anders wil.

 

Iedere vorm van werken aan persoonlijke ontwikkeling, het aanpakken van belemmerende gedachten of overtuigingen, herstellen van burn-out, depressie of angst, is een proces. Sterker nog: het is een reis. Verwar het niet met vakantie, want het is soms hard werken.

 

Verbinding

Vanuit het donkere grijze beweeg je je richting het groen. Naar buiten, de natuur in. Je komt jezelf tegen. Wat confronterend en tegelijkertijd verhelderend kan zijn. Je leert jezelf kennen en krijgt inzicht in jouw gedachten, in jouw gedrag.

 

Vaak zijn we streng voor onszelf en verliezen we de verbinding. Verbinding met ons lichaam, verbinding met ons gevoel, maar ook de verbinding met onze omgeving. We raken uit balans.

 

Je gaat juist die liefde en verbinding weer op zoeken, met jezelf en de omgeving. Groen geeft geluk en dat ga je ervaren. Jouw kijk op de natuur zal veranderen. Je gaat leren om met andere ogen te kijken. Er echt zijn, helemaal aanwezig zijn. Uit je hoofd.

 

Kracht & stilte

Je zult merken dat je je weer krachtiger gaat voelen, dat je steviger staat. Als een sterke boom op een gezonde bodem. Die niet zomaar omvalt tijdens een storm en al het zonlicht in zich opneemt.

 

Vrijheid, vertrouwen, je veilig voelen, energie en innerlijke rust. Meer licht, meer lucht. Ruimte, vertrouwen en een gevoel van YES!

 

De eindbestemming

Allemaal om uiteindelijk aan te komen op jouw bestemming: daar waar het leven een dikke vette 10 krijgt!

 

Ga jij mee op reis?